svÄrdsjÖ mekano ab

Specialanpassad tillverkning för gods- och pakethantering

Mångårig kompetens

​​​​​​​Svärdsjö Mekano grundades 1955 är beläget i Bengtsheden strax utanför Svärdsjö i Dalarna.
​​​​​​​
Idag tillverkar vi transportörer och utrustning för gods- och pakethantering, postbehållartömmare, tombehållarvändare, etc. vilka ingår i Postens paket- sorteringsanläggningar i bland annat Sverige, Norge och Finland.

Bland större projekt som vi varit involverade i kan nämnas tillverkning och montering av transportsystemen hos b.l.a. Clas Ohlsons centrallager i Insjön, Förlagssytem AB:s distributionslager i Falun samt transportsystemet hos Gate Gourmet på Arlanda flygplats.

Vi har också tillverkat hanteringsutrustningar och reservdelar till Sandvik AB, Ovako Steel samt legoarbeten till Morgårdshammar AB.

På uppdrag av Postproduktion, BPLT har leveranser skett till exempelvis terminaler i Malmö, Hässleholm, Göteborg, Stockholm, Ånge, Sundsvall, Östersund och Umeå med flera. Vi har även utfört flyttning och ändringsarbeten av befintliga anläggningar.

I och med att vi är ett relativt litet företag är det viktigt för oss och våra kunder att vi kan hålla den service som efterfrågas, både vad gäller leveranstider och kvalitet. För att dessa arbeten ska kunna utföras med både tillverkning och montering krävs ett mycket stort kunnande bland de anställda, vilket vi stolt kan visa att vi har.
​​​​​​​

Intresserad?

​​​​​​​
Ring oss på: 073 63 19 076
Eller lämna ett meddelade så återkopplar vi så snart vi kan.